Recept Indiase chutney
500 gr geschilde appelen
500 gr geschilde komkommer
300 gr pruimen
500 gr tomaten
300 gr gepelde uien
75 gr gepelde sjalotjes
75 gr gepelde knoflook
300 gr suiker
25 gr zout
5 gr gedroogde chilipepertjes
5 gr kruidnagelen
5 gr witte peperkorrels
15 gr mosterdzaad
5 gr gemberwortel
6 dl azijn
© Janneke's Receptenpagina / Pittige Indiase chutney recept - inmaken fruit en groente
Voorbereiding:
Snij de appelen in grove stukjes en kook ze totdat ze zacht beginnen te worden.
Hak de andere groenten en fruit grof en bestrooi ze met suiker en zout.
Laat ze zo 12 uur staan.
Bereiding:
Bind de kruiden in een katoenen doekje. Doe alle ingrediënten met de azijn in een grote pan,
breng het aan de kook en laat 4 uur zachtjes pruttelen in de gesloten pan.
Doe de chutney in schone, warme potten, sluit ze af en zet ze op een koele plaats.
Gebruik deze chutney als een sambal bij kerrieschotels.
Indiase chutney is 3 maand houdbaar.
|